Ullensaker Skiklubb - Alpint

Kristoffer Berger scoret historisk høyt på Ironman test

Postet av Ullensaker Skiklubb - Alpint den 16. Okt 2016

Kristoffer scoret hele 922 på sin siste Ironman test. Iflg ubekreftede kilder er dette topp 5 i Norge, historisk sett.

Klubben gratulerer!

Teksten under er fra Dr Robert Reid, han som utviklet testen

- Lund Svindal er i den eksklusive 700 poeng-klubben. Få utøvere når dit opp. Scorer man 700 poeng er man bunnsolid trent, sier Reid, som legger til at en vanlig mosjonist som liker å holde seg i form, skal være meget godt fornøyd med å klare 200 poeng i denne testen som blant annet inneholder en 3000-meter.

Han mener man må være robust og ha en allsidig kropp som toppalpinist, og at flere mosjonister bør etterstrebe en røffere fysikk enn den tynne maraton-kroppen.

- Ironman-testen er lagt opp slik at man ikke skal ha noen svakheter. Skikjøring er en brutal idrett, og krever en bunnsolid kropp. Trenden nå om dagen er å trene utholdenhet og mange er veldig spesifikke i treningsarbeidet. Dette gir ubalanser i kroppen. Jeg mener det er sunnere å ha en alpinkropp enn det er med maraton-kropp, sier Reid.

Vinner TV-konkurranser
Både i Norge og i USA har alpinister gått til topps i allsidighetskonkurranser. Kjetil André Aamodt vant Mestermøtet på TV2 for 10-12 år tilbake, mens både Bode Miller og Herman Maier har gått til topps i tilsvarende konkurranser i USA.